onsdag den 12. september 2012

Møllen har summet af liv i weekenden

Kunst skal belære folk i 2050


Bertine Bosch & Bert Meinen
Foto: Henrik Ole Jensen
Hollænderne Bertine Bosch og Bert Meinen ved det arkiv, som skal rumme et tidsbillede af Kibæk anno 2012 med effekter i dåser og glas, der først må åbnes i år 2050.

Møllen har summet af liv i weekenden, hvor mange borgere har været involveret i »Kunsten i bevægelse«

En gammel flagstangssnor. Herreure. Plastikkapsler. Det er blot nogle af de ting, som Kibæks borgere har afleveret til »Kunsten i bevægelse«, som i disse dage løber af stabelen i og omkring Kibæk Mølle.
De mange effekter vil blive forseglet i såkaldte tidsdåser, som stilles i et arkiv, der først må åbnes i år 2050. Borgerne er dermed med til at sikre et tidsbillede for eftertiden af de ting, vi bruger i hverdagen anno 2012.
Skal infromere om fortiden
Kunstnerisk leder af projektet i Kibæk, Steen Rasmussen, fortalte i går om denne afdeling af kunstprojektet, at arkivet gerne skulle vise fremtiden, hvad der betød noget for Kibæks borgere i 2012.
- Det er jo sådan i dag, at tingene forsvinder. Alt bliver brændt, så for at vise fremtidens borgere, hvad der gik til forbrug i september 2012 i Kibæk, er den hollandske kunstnere Betine Bosch og hendes mand Bert Meinen i gang med at fremstille »et billede af byen« med dette byarkiv, som gemmes i 38 år, fortalte Steen Rasmussen.

FJ/12-09-2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar