mandag den 2. januar 2012

I Kibæk er du altid tæt på naturen…

Foto: Flemming B. L. Johannesen. Broen ved Mølledammen Kibæk.




I Kibæk er du altid tæt på naturen…
Gennem Kibæk går et frodigt bælte med skov & eng, vandløb og fauna af skøn karakter som indbyder til dejlige gåture på de anlagte stier.Udover et dejligt grønt område ved Børnesøen og Mølledammen grænser Harreskov og Birkebæk plantage op til byen, hvor de mange stier der kan anbefales til skønne gå-, løbe og mountainbiketure i skoven.
Trind MoseBag boligområdet Klinten og Klintebakken ligger det privatejede Trind Mose. Der er offentlig adgang til dette skønne naturområde, på de anlagte stier og veje. I området ligger der desuden to søer. Søerne er skabt omkring 1940 efter tørvegravning i mosen. Søerne har udspring i et naturligt kildevæld. Kildevældet har udspring ved stien mellem de to søer. Området har et rigt dyreliv bl.a. bestående af rådyr, harer, fasaner og småt fuglevildt.
MomhøjeVi kan også varmt anbefale en tur til Momhøje, beliggende ca. 3 km udenfor Kibæk (Kibækvej 19). Momhøje er fantastisk naturområde på 80 hektar, svarende til 120 fodboldbaner. En del af arealet er tidligere brunkulsleje, hvilket har skabt det spændende og varierede terræn – der er som skabt til aktiviteter. Her er også skov, hede og mose.
I Momhøje finder du et helt nyt naturcenter som tilbyder natur- og fritidsaktiviteter for alle. Ved centret kan du udover en storslået natur, blandt andet finde følgende ting:
Bål-lade
Naturlegeplads
Afmærkede stier
Handicapegnet sti
Ridesti
Mountainbikerute
Faste orienteringsposter
Grillpladser
Mødelokale og sovesal til leje
Shelterpladser (kan reserveres)
Teltplads
Naturudstilling
Madpakke- og opholdsrum
Du kan læse meget mere om Momhøje Naturcenter her

(Indlæg fra http://www.kibæk.com/)



Svanen med sin unge på tur i Mølledammen.


Foto: Flemming B. L. Johannesen .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar