onsdag den 19. september 2012

Kunsten i bevægelse holdt afslutning, ja man kan nærmest betegne det som fernisering

Kunsten i bevægelse holdt afslutning, ja man kan nærmest betegne det som fernisering


Klovborg Bios store biografsalsal, hvor nogle af gæsternes ses.
Foto: Flemming B. L. Johannesen

Kunsten i bevægelse holdt afslutning, ja man kan nærmest betegne det som fernisering af Kunsten i bevægelse, som Birgit Vinge sagde.

Der var samlet repræsentanter, gæster fra de 6 byer som i år 2012, var med i projektet. Vi var alle indbudt til Klovborg Bio, hvor seancen blev afholdt.

Birgit Vinge bød alle velkommen, og efter Kirsten Mørup, Ikast/Brande kommunens formand for kulturudvalget havde holdt tale, var der en mindre koncert af ensemblet MidtVest, som spillede forskellige klassiske værker, et dejlig indslag af yderst velspillende musikere.

Kirsten Mørup Ikast/Brandes kommunesFormand for Kulturudvalget
Foto: Flemming B. L. Johannesen

Herefter var det de kunstneriske leder, Steen Rasmussen, som vi jo havde i Kibæk, Felix Pedersen og fra BGK i Holstebro var Søren Tåning. De talte alle om hvad de havde “sat” i værk i de forskellige byer hvor de havde været, under disse taler, blev der fremvist en “power-point” i biografens stor sal, af de forskellige kunstværker, samt afslutningsvis en film med optagelser fra de forskellige områder man havde besøgt.

Birgit Vinge.
Foto: Flemming B. L. Johannesen
Birgit Vinge tog igen ordet, og bad en repræsentanter fra de forskellige arbejdsgrupper, om at komme på scenen og modtage en gave, for som Birgit sagde: vi havde jo lovet jer at i fik et kunstværk, hermed overrakte hun hver repræsentant en “indrammet kunstgave”, som erindringsgave for indsatsen i forbindelse med arbejdet vedr. “Kunsten i bevægelse”.
Birgit Vinge har lige overrakt, repræsentanterfra arbejdsgruppen i Kibæk, erindringsgaven. fv Birgit Vinge,Doris Nielsen, Lise Lotte Liebach & Lillian Hjortborg.
Foto: Flemming B. L. Johannesen
Yoshihisa Sano (JP) havde en gave til Birgit Vinge.
Foto: Flemming B. L. Johannesen

Forsamlingen blev budt på en lille sammenkomst, hvor der i biografens forsal blev serveret lækre Tampas og et glas vin. En rigtig god eftermiddag var ved at være slut.
Fra Kibæk var vi mødt 12 personer.

NB. De følgende foto, er taget fra Powerfremvisningen i klovborg Bio, og er et lille udsnit af det fremviste.
Original foto: “Kunsten i bevægelse”.
Kunstens “bogtræ”
Foto: Flemming B. L. Johannesen.
I kibæk lavede man en “lyskulptur” af pvc-flasker, her har man lavet en betonfigur af pvc flasker
Foto: Flemming B. L. Johannesen.

Grønne planter i et træ.
Foto: Flemming B. L. Johannesen.


Komikeren Jan Gintberg besøgte sammen med et Tv hold
Kunsten i bevægelse i Klovborg, til Oktober kommer der udsendelse fra optagelserne bl.a. i Klovborg på DR1
Foto: Flemming B. L. Johannesen



Lisa Skous butik, her fra kibæk.
Foto: Flemming B. L. Johannesen.

En billedcollage, bestående af foto fra de forskellige områder
Foto: Flemming B. L. Johannesen
-----------------------------------------------
18-09-2012
Flemming B. L. Johannesen
medlem af arbejdsgruppen i Kibæk.

mandag den 17. september 2012

TAK KIBÆK


TAK  KIBÆK

Tak til alle, der har støttet Kunsten i Bevægelse.

Tak Jer selv fordi I gav Kibæk en kunstoplevelse.

Tak fordi I var med til at skabe kunsten.

Tak for medvirken, praktisk og økonomisk hjælp.  

Landsbygruppen - Kunsten i bevægelse.

FJ/17-09-2012

Kunstnerne har leveret nogle spændende kunstværker

17-09-2012
Fra Bodil Kousgaard (medlem af arbejdsgruppen) har vi modtaget dette brev:

Kunstnerne har leveret nogle spændende kunstværker.
Sammen med borgerne fra Kibæk har japanske Sano med flid, akkuratesse og tålmodighed skabt et lysgivende mesterværk af plasticflasker. I en tid, hvor vi sapper rigtig meget, har vi nu et fælles minde, der vidner om fællesskab. Kun ved fælles hjælp, var det muligt at frembringe denne mobile på få dage.

Bertine og Bert har med deres arkiv fået os til at standse op og tænke over, hvad der er væsentligt i vores tid og hvad vi gerne vil give videre til vore efterkommere.

Med sin butik har Lise fået os til at tænke over, hvorledes vi forbruger af Jordens resourcer. Gennem forståelse og bevidsthed kan vi måske få øjnene op og blive bedre til at passe på vores klode.

Høstfesten, skulle måske bare have været kaldt for et Karnevel. Her var det svært at få øje på budskabet fra Kunstnerne. Til gengæld blev optoget bakket fint op af borgere og der var en rigtig god stemning.
 
 Ingen tvivl om at Kunsten i Bevægelse har sat spor og givet nye fællesskaber. Og har sat tanker i gang om vores værdier, både lokalt og internationalt.
Bodil Kousgaard.

FJ/17-09-2012

lørdag den 15. september 2012

Tak for nogle hyggelige timer i forbindelse med Kunsten i bevægelse.

Kære alle.
Tak for nogle hyggelige timer i forbindelse med Kunsten i bevægelse.

Tak til Kibæk Mølle for brugen af jeres dejlige lokaliteter, som blev meget rost meget af kunstnerne, de gav tit positive udtryk for området, naturen omkring møllen, det var bare ideelt at det kunne lade sig gøre.

En kæmpe tak til Alhuset leder, og de frivillige deroppe, som har hjulpet, med etablering af soveområde for kunstnerne, hjulpet med madlavning osv.
En hyggelig fællesspisning, hvor vi var samlet med kunstnerne (indtil de gik i seng), en anderledes hyggelig aften, igen med god mad fremtryllet af frivillige i Alhuset og liflige toner fra de altid glade spillemænds instrumenter og sanger.

En kæmpe tak til pigerne, som var med i projektgruppen, Bodil, Lillian, Dorthe, Lise Lotte  og Doris i gjorde en brav indsats. (Undskyld hvis jeg har glemt nogen – så på forhånd også en stor tak til dem)

Det var jo næsten, som jeg husker det fra min spejdertid i FDF, hvor vi var på sommerlejr på ”Firbjerg Sande” Venø, hvor ”tanterne lavede god mad og sørgede godt for os.
Tak for mange gode stunder.

Tak også til kunstnerne og Steen Rasmussen (projektets kunstneriske leder), for et dejligt samarbejde, og det færdige resultat.

Tak til byens borgere, som var med på den ene eller anden måde, kom med plastikflasker, kage og meget mere, det viser sig når vi står sammen om et projekt, så kan tingene lykkedes. Håber I vil kigge forbi Kibæk Krydsfelt (især et rigtigt flot syn om aftenen), Kibæk Skole og Biblioteket, for at se vores nye kunstværker, som Johs Poulsen i talen ved afslutningen i Kibæk, blandt andet sagde; "så var kunstværkerne  Heart værdig" !!!


Vi er privilegeret her i byen, at vi har de muligheder som vi har, ------ jeg var næsten ked af det, da jeg afleverede nogle af de unge i Fabjerg om onsdagen, de skulle sove i telt, være (”set med mine øjne”) et afsides sted, være ude under et halvtag, og vejret blev jo da heller ikke bedre.

Jeg var stolt over, at vi har kunnet byde vores ”gæster” på de forhold de fik her i byen.
Så bliver man rigtig stolt over at bo i et område som Kibæk ”hvor der er muligheder”.
Tak.

Flemming B. L. Johannesen.
Formand for Kibæk Lokalråd
medlem af arbejdsgruppen.

Kunsten sluttede med optog

Kunsten sluttede med optog.

Sanos Lysskulptur set fra midten. Foto Flemmming B. L. Johannesen
Sanos Lysskulptur set fra midten.
Foto Flemmming B. L. Johannesen
 

Kunsten sluttede med optog

Af Mona Maul mom@herningfolkeblad.dk

Fem dage med »Kunsten i bevægelse« i Kibæk blev afsluttet med manér i tirsdag den 11. sep., da omkring 100 af byens borgere gik optog gennem byen fra Kibæk Mølle og retur i skønne udklædninger.

Marie Fra BGK Holstebro serverer kaffe og kage, bemærk familieprortrættet i baggrunden Foto - Flemming B. L. Johannesen
Marie Fra BGK Holstebro serverer kaffe og kage, bemærk familiebilledet i baggrunden
Foto: Flemming B. L. Johannesen
 
Fantasien havde været i sving, for der var både et omvandrende bord, en stor banan, kroketspillere, smarte hatte, drabelige masker, en lang slange og mange andre fantasifulde udklædninger.

Her ses en af børnene  udklædt . Foto - Flemming B. L. Johannesen
Her ses en af børnene udklædt .
Foto – Flemming B. L. Johannesen

Forrest i kortegen kørte en traktor med en vogn efterspændt. På vognen sad fire spillere fra Kibæk Bridgeklub og fik sig et slag kort under turen, der heldigvis foregik i tørvejr, selv om der var regnfulde byger både før og efter optoget.
 
Bridge blev spillet, her af medlemmer fra Bridgeklubben Foto: Flemming B. L. Johannesen
Bridge blev spillet, her af medlemmer fra Bridgeklubben Foto: Flemming B. L. Johannesen
 
Alle gik derefter til Kibæk Krydsfelt, hvor japaneren Sanos kunstværk blev præsenteret for borgerne. Skulpturen er hængt op i loftet over reposen til fitness-centret og hænger nu med lys og stråler over alle de aktive sportsudøvere i hallen.

"Sanos" Lysskulptur i Kibæk Krydsfelt. Foto: Flemming B. L. Johannesen
“Sanos” Lysskulptur i Kibæk Krydsfelt.
Foto: Flemming B. L. Johannesen


"Sanos" Lysskulptur i Kibæk Krydsfelt ses her fra neden af . Foto: Flemming B. L. Johannesen
“Sanos” Lysskulptur i Kibæk Krydsfelt ses her fra neden af . Foto: Flemming B. L. Johannesen


Kunstværket har Sano skænket byen til evigt minde om dagene med kunst. Han har fremstillet skulpturen af 500 plastflasker, som byens borgere har leveret og været med til at klippe i de rigtige former efter hans anvisning.

Sano ved Kibæk Krydsfelt Foto: Flemming B. L. Johannesen.
Sano ved Kibæk Krydsfelt Foto: Flemming B. L. Johannesen.

Forkert efternavn
Sidste punkt på programmet var præsentation i møllen af et byarkiv med et tidstypisk billede af Kibæk anno 2012. Bag det står de hollandske kunstnere, ægteparret Bertine Bosch og Bert Meinen (sidstnævnte havde indtil i går af arrangørerne været anført med et forkert efternavn, red.).

Bertine Bosch & Bert Meinen

Arkivet indeholder ting og sager, som borgerne har skænket af deres dagligdags ting. De er lagt i enten syltetøjsglas eller dåser, som ikke er gennemsigtige, og det hele må først åbnes i år 2050. På det tidspunkt skulle det gerne fortælle fremtidens borgere, hvad der var tidstypisk for byen for 38 år siden.

Arkivet kommer til at stå på Kibæk Bibliotek.

Aarhus-kunstneren Lise Skou
skænkede en trækasse med tekst, der fortalte om de miljøbelastninger, borgernes afleverede ting til hendes butik, havde brugt. Lise Skou ville med sit projekt åbne borgernes øjne for, hvor vigtigt det er, at vi ikke blot køber og smider væk, men genbruger tingene, så vi belaster miljøet mindst muligt.

Lisa Skou i sin butik Foto- Flemming B. L. Johannesen
Lisa Skou i sin butik
Foto: Flemming B. L. Johannesen
Kassen kommer til at stå på Kibæk Skole.

Jens Bergwald og en anden gæst ser Lisa Skous Kunst. - The Hidden Flow Exchange Project- Foto: Flemming B. L. Johannesen.
Jens Bergwald og en anden gæst ser Lisa Skous Kunst. – The Hidden Flow Exchange Project- Foto: Flemming B. L. Johannesen.

Nytænkning
Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune, Johs. Poulsen (R), holdt tale, hvor han fortalte lidt om baggrunden for »Kunsten i bevægelse«, som flytter rundt til mindre byer i det midt- og vestjyske område. Johs Poulsen sagde også, at kunstværket var HEART værdig !!!!

Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune, Johs. Poulsen (R), holdt tale Foto: Flemming B. L. Johannesen.
Formanden for kultur- og fritidsudvalget i Herning Kommune, Johs. Poulsen (R), holdt tale
Foto: Flemming B. L. Johannesen.

- Projektet har til formål at finde nye veje og skabe nye bekendskaber og sammenhænge i landsdelen inden for kunstens verden. Kommuner og stat har finansieret projektet, som har involveret mange mennesker. Også i Kibæk, hvor mange har deltaget, andre mindre og nogen har blot kikket på. Det er et rigtig spændende projekt,
som kommer steder, hvor kunst normalt ikke kommer så meget. Det viser, at kunst kan tænkes på mange måder. »Kunsten i bevægelse« er nytænkning, og resultatet her i Kibæk får borgerne nu glæde af i mange år fremover. Til lykke med det Kibæk, sagde Johs Poulsen, som også roste kunstnerne og deres kunstværker.
Den kunstneriske leder af projektet, billedkunstneren Steen Rasmussen, gennemgik projektet i Kibæk og håber nu, at byens borgere ville få rigtig meget glæde af kunstværkerne fremover.

Kunstneriske leder Steen Rasmussen. Foto: Flemming B. L. Johannesen.
Kunstneriske leder Steen Rasmussen.
Foto: Flemming B. L. Johannesen.

Koordinatoren af landsbygruppen i Kibæk, som har stået for planlægning og gennemførelse af projektet, Doris Nielsen, takkede alle borgere for deres medvirken, ligesom hun rettede en tak
til kunstnerne, som havde givet Kibæk så meget i de fem dage.

Kibæk projektgruppens leder Doris Nielsen Foto: Flemming B. L. Johannesen
Kibæk projektgruppens leder Doris Nielsen Foto: Flemming B. L. Johannesen


- Jeg vil gerne være med til at åbne byarkivet i 2050, men det er jo ikke sikkert, jeg får mulighed for det, sagde Doris Nielsen til sidst, hvorefter der var høstfest og spisning af borgernes medbragte mad.

Høstfest i Kibæk Mølle. Foto Flemming B. L. Johannesen20120911
Kulturen i bevægelse sluttede med “Høstfest” i Kibæk Mølle.
Foto Flemming B. L. Johannesen 20120911
 Her får kunstnerne en flaske Kibæk rødvin som en lille erindring om besøget i byen. Foto: Flemming B. L. Johannesen
Her får kunstnerne en flaske Kibæk rødvin som en lille erindring om besøget i byen.
Foto: Flemming B. L. Johannesen

onsdag den 12. september 2012

Møllen har summet af liv i weekenden

Kunst skal belære folk i 2050


Bertine Bosch & Bert Meinen
Foto: Henrik Ole Jensen
Hollænderne Bertine Bosch og Bert Meinen ved det arkiv, som skal rumme et tidsbillede af Kibæk anno 2012 med effekter i dåser og glas, der først må åbnes i år 2050.

Møllen har summet af liv i weekenden, hvor mange borgere har været involveret i »Kunsten i bevægelse«

En gammel flagstangssnor. Herreure. Plastikkapsler. Det er blot nogle af de ting, som Kibæks borgere har afleveret til »Kunsten i bevægelse«, som i disse dage løber af stabelen i og omkring Kibæk Mølle.
De mange effekter vil blive forseglet i såkaldte tidsdåser, som stilles i et arkiv, der først må åbnes i år 2050. Borgerne er dermed med til at sikre et tidsbillede for eftertiden af de ting, vi bruger i hverdagen anno 2012.
Skal infromere om fortiden
Kunstnerisk leder af projektet i Kibæk, Steen Rasmussen, fortalte i går om denne afdeling af kunstprojektet, at arkivet gerne skulle vise fremtiden, hvad der betød noget for Kibæks borgere i 2012.
- Det er jo sådan i dag, at tingene forsvinder. Alt bliver brændt, så for at vise fremtidens borgere, hvad der gik til forbrug i september 2012 i Kibæk, er den hollandske kunstnere Betine Bosch og hendes mand Bert Meinen i gang med at fremstille »et billede af byen« med dette byarkiv, som gemmes i 38 år, fortalte Steen Rasmussen.

FJ/12-09-2012

Kreative aktiviteter på stribe

Kreative aktiviteter på stribe

Af Mona Maul mom@herningfolkeblad.dk
kibæk En gammel flagsnor. Herreure. Plastikkapsler.
Det er blot nogle af de ting, som Kibæks borgere har afleveret til »Kunsten i bevægelse«, som i disse dage løber af stabelen i og omkring Kibæk Mølle.
De mange effekter vil blive forseglet i såkaldte tidsdåser, som stilles i et arkiv, der først må åbnes i år 2050. Borgerne er derfor med til at sikre et tidsbillede for eftertiden af de ting, vi bruger i hverdagen anno 2012.
Kunstnerisk leder af projektet i Kibæk, Steen Rasmussen, fortalte i går om denne afdeling af kunstprojektet, at arkivet gerne skulle vise fremtiden, hvad der betød noget for Kibæks borgere i 2012.
Ting forsvinder
- Det er jo sådan i dag, at tingene forsvinder. Alt bliver brændt, så for at vise fremtidens borgere, hvad der gik til forbrug i september 2012 i Kibæk, er de hollandske kunstnere Bertine Bosch og hendes mand Bert Meinen i gang med at fremstille »et billede af byen« med dette byarkiv, som gemmes i 38 år, fortalte Steen Rasmussen.

Bertine Bosch & Bert Meinen

Bordet med effekter til arkivet var vokset støt i løbet af weekenden. Nogle dåser var hemmelige, så ingen kunne se, hvad der var i, mens andre havde lagt deres bidrag ned i et syltetøjsglas.
Alle kan stadig nå at få noget med i by-arkivet, for kunstnerne modtager ting til og med i morgen.
Skulptur vokser
Ved et bord i møllen sad den japanske kunstner Yoshihisa Sano, kaldet Sano, og arbejdede på den skulptur, som byen får til evigt eje, når kunst-projektet er forbi i morgen.

Sano er ikke så god til engelsk, men Doris Nielsen fra landsbygruppen bag projektet, oplyste, at mange i løbet af weekenden havde været i møllen for at bidrage til Sanos kunstværk.
- Det er jo fremstillet af borgernes plastflasker, som vi har klippet efter Sanos anvisning. Han har så samlet stykkerne i en meget flot skulptur, som kommer til at hænge i Kibæk Krydsfelt med lys i. Lyset giver en fantastisk flot effekt i skulpturen, fortalte Doris Nielsen, mens hun og andre klippede på livet løs.

Sano her igang med den kunstneriske lysskulptur som er til tænkt Kibæk.
Skulpturen er ikke færdig, så alle kan nå at være med i dag, men så er det også sidste chance, for skulpturen fragtes til hallen i aften og bliver hængt op.
Tøj og figurer
I Lise Skous butik havde borgerne også afleveret mange ting. Det var eksempelvis tøj og figurer.
- Når en borger afleverer for eksempel en bomuldstrøje til mig, som den her
til et barn, får vedkommende en valutaseddel, som vedkommende kan købe andet for her i butikken efter samme princip, fortalte Lise Skou.
Den lille bomuldstrøje blev vejet, og så slog Lise Skou op i sin tabel fra et tysk miljøinstitut, der viste, hvor mange ressourcer, der var brugt til at fremstille denne trøje. I tabellen står, at der til et kilo bomuld bliver brugt 6828 kilo råstoffer som vand og energi.
- Jeg vil gerne åbne borgernes øjne for, at vi ikke skal overforbruge, da
alt belaster miljøet. Genbrug er meget bedre, sagde Lise Skou.
Når kunstprojektet i Kibæk er færdigt, skænker hun en kasse med materialet påført, hvor mange tusinde kilo ressourcer, der var brugt til fremstilling af de afleverede ting.
- Kassen giver jeg til Kibæk Skole, som så forhåbentlig kan bruge den i undervisningen som en illustration på, at vi skal passe på vores miljø, sagde Lise Skou.
Da hun lukkede butikken i går ved
aftenstid, havde Kibæks borgere afleveret ting, der svarede til 34.438 kilo ressourcer efter den tyske miljømodel.
Optog gennem byen
»Kunsten i bevægelse« fortsætter ved møllen i dag og slutter i morgen med et optog gennem byen, som begynder klokken 16.30 ved møllen. Optoget står kunstnerne Jens Ardal og Morten Kromann for.
Det bliver med musik, monstre og måske en sejltur over Mølledammen.
Så vi vil gerne have materialer til at bygge tømmerflåder af. Det kan for eksempel være tømmer, plastdunke og traktordækslanger, sagde Jens Ardal i går, umiddelbart før alle kunstnere pakkede sammen for natten.
Hele dagen i dag fortsætter kreativiteterne ved møllen, hvor alle kan komme og være med.
I morgen (tirsdag) cirka klokken 17.15 præsenteres alle kunstværkerne i Kibæk Krydsfelt, hvorefter der bliver høstfest ved møllen.

FJ/12-09-2012
 

tirsdag den 4. september 2012

Borgere afleverer kunst-effekter i stor stil

Borgere afleverer kunst-effekter i stor stil

Doris Nielsen med noget af det, borgerne har givet til »Kunsten i bevægelse« i Kibæk. Man kan stadig aflevere effekter i Alhuset, på skolen, i hallen og på genbrugspladsen.
Doris Nielsen med noget af det, borgerne har givet til »Kunsten i bevægelse« i Man kan stadig aflevere effekter i Alhuset, på skolen, i hallen og på genbrugspladsen.

Borgere afleverer kunst-effekter i stor stil

Af Mona Maul mom@herningfolkeblad.dk
kibæk De seneste måneder har borgere afleveret forskelligt til det store projekt »Kunsten i bevægelse«, som rammer Kibæk sidst på ugen.
Flasker, syltetøjsglas og andet er lagt på de forskellige opsamlingssteder i byen, og der er brug for det hele. Og mere til.
- Derfor appellerer vi endnu engang til borgerne om at komme med for eksempel flere tomme plastikflasker og syltetøjsglas og alt muligt andet. Det kan sagtens nås endnu, og vi får brug for rigtig meget til de forskellige workshops, der bliver i byen i forbindelse med projektet, siger Doris Nielsen, der er med i landsbygruppen i Kibæk i forbindelse med projektet.
De mange flasker skal den japanske kunstner Sano bruge til et kunstværk i byen. Det skal bygges af plastikflasker i alle mulige nuancer, som bliver oplyst. Kibæks borgere skal være med til at lave kunstværket.
- Vi skal selvfølgelig nok sørge for, at
vi har flasker nok, for der bliver brug for rigtig mange, så kom gerne med flere, siger Doris Nielsen.
Den officielle åbning
I øvrigt var hun og 11 andre forleden til den officielle åbning i Hjerm af »Kunsten i bevægelse«, som finder sted i seks landsbyer i regionen. Foruden Hjerm og Kibæk er det også i Fabjerg, Ulfborg, Kloster og Klovborg.
- Vi mødte nogle af de kunstnere, som også kommer til Kibæk og så, hvordan de arbejdede. Det var fantastisk at se, så der er virkelig lagt op til nogle spændende dage i Kibæk fra på fredag og frem til 11. september, fortæller Doris Nielsen.
Alle kan møde de deltagende kunstnere i Alhuset, Kibæk, fredag aften, hvor de deltager i fællesspisningen og fortæller om sig selv og deres kunst. Sidste frist for tilmelding til dette arrangement er på torsdag, 6. september, klokken 12.
Aktiviteterne i Kibæk kommer til at foregå i og omkring Kibæk Mølle.
tekst & Foto.
4. september 2012 kl.22:46 Mona Maul / Herning Folkeblad

Kunsten i bevægelse er nu "søsat",

Kunsten i bevægelse er nu "søsat", blev åbnet i lørdags i Hjerm, med flere taler, borgmesteren for Struer Kommune, Johs. Poulsen Herning Kommune kulturudvalgsformand og bestyrelsesformand for Kultursamarbejdet.

Kunstnerne som skal arbejde i Kibæk - er:
Bertine Bosch & Bert Meinen (NL)
 
Lise Skou (DK)
 
Yoshihisa Sano (JP)
 
er i
Kloster 1.-7. september 2012
Kibæk 7.-12. september 2012
Klovborg 12.-17. september 2012
 
Jens Ardal & Morten Kromann (DK)

skal sammen med 10 elever fra
BGK (Billedkunstnerisk Grundkursus) i Holstebro være i alle 6 landsbyer/byområder.
Hjerm 1.-4. september 2012
Kloster 4.-7. september 2012
Ulfborg 7.-9. september 2012
Kibæk 9.-12. september 2012
Fabjerg 12.-14. september 2012
Klovborg 14.-17. september 2012

Åbning af Kunsten i bevægelse var i lørdags den 1. september 2012kl. 16.00-18.00 i Hjerm.
Hvor bl.a. 12 personer fra Kibæk var mødt frem, for at deltage i festlighederne.
 
Dagens program var:
Velkomst ved Niels Viggo Lynghøj, borgmester (Struer Kommune).
Åbning ved Johs. Poulsen, kulturudvalgsformand (Herning Kommune) og bestyrelsesformand for Kultursamarbejdet.
Koncert med ungdomsjazzorkestret PLAY!GROUND Live under ledelse af Bo Stief.
Samt præsentation af kunsterne ved kunstneriske ledere Steen Rasmussen, Felix Pedersen og Søren Taaning.
Foto : D. Nielsen Kibæk Sep. 2012
fj/04-09-2012

mandag den 3. september 2012

Kunsten i bevægelse kommer til Kibæk Fra 7. – 11. september. Programmet kan læses her.

Kunsten i bevægelse kommer til Kibæk Fra 7. – 11. september. Programmet kan læses her.

Kunsten i bevægelse kommer til Kibæk Fra 7. – 11. september
Her kan du læse Programmet:
Fredag d.7.: kl.18.30 Mød kunstnerne i Alhuset og få præsentation af projektet, samt dejlig sommer menu til 100 kr. – husk tilmelding – se annonce her i avisen
Lørdag d.8.: kl.09.00:Her er der arbejdsdag i og udenfor Kibæk Mølle for kunstnerne og alle der Kunne have lyst til at bidrage /se på/ være den del af projektet(børn-unge-ældre, behøver ikke noget forud gående kunstnerisk viden – BLOT LYSTEN TIL AT VÆRE MED Være med til at sætte Kibæk på verdenskortet igen….
Lørdag d.8.:Kl.14-17: Åbent hus og kaffe på kanden
Søndag d. 9.: kl.9.00: Her arbejdes videre på de igangsatte projekter v/Møllen
Søndag d. 9.:Kl.:15.30 Her kan du/I møde Jens og Morten i Møllen, samt billedkunstelever fra Holstebro, som vil præsentere tanken omkring ”HØSTFEST anno 2012” – Her vil der være kaffe/saft på kanden
Mandag d.10.: kl.9.00:Alle kunstnere arbejder igen i Møllen. KOM OG VÆR MED til at pynte din gamle barnevogn, cykel, sæbekassebil o.s.v.
Tirsdag d.11.: Kl.:9.00: Her er endnu en arbejdsdag med alle kunstnere – dog er det meningen at alle projekter skal være færdig til præsentation overfor pressen
Tirsdag d.11.:Kl.16.30 Er der ”optog” gennem byen, via Møllevænget, Brogade, Jernbanegade og Sandfeldparken. Vi håber du kommer og deltager.
Tirsdag d. 11.:kl. 17.00-17.30 Alle projekter skal være færdig til præsentation overfor pressen
Tirsdag d. 11.: ca. Kl.17.30 HØSTFESTSPISNING v/møllen – medbring selv madkurv – her tages afsked med kunstnerne.

- - - med forbehold for ændringer.